CARF Tapahtumat

Lauantai 7. Huhtikuuta 2018, 17:02 kirj: CARF821
Kevätkokous pidettiin Woikosken Automuseossa Mäntyharjulla. Automuseo on osa WHD Gård nimistä tilaa ja se on talvisin auki vain tilauksesta. Olimme siellä päivän toinen vierailijaryhmä. Paikalla olikin ennätysmäärä jäseniä.


Ennen kokousta nautimme maittavan hirvikeiton runsaiden salaattien kanssa.


Puheenjohtaja Juhani Mäenpää veti kokouksen läpi, ja hallitus sai vastuuvapauden. Mukava vaihe kokouksessa oli kun paikallaolijat esittelivat itsensä ja kertoivat Alfa-historiastaan.


Väinö Aaltonen kertoi että hänellä on vuoden 1986 Alfa 75, jonka korilla on ajettu yli miljoona (1.000.000) kilometriä. Toivottavasti saamme lukea niistä kerholehdessä.


2017 Concorso d'Originalita -kilpailun parhaaksi oli Originalita-raati valinnut alkuperäiskuntoisen Giulia 1750 GT Velocen vuodelta 1971, omistaja Jukka Tammisto (vas.) vastaanottamassa kiertopalkintoa vpj. Jussi Keltaniemeltä.


Varapuheenjohtaja Jussi Keltaniemi palkitsi kokoukseen kauimpaa tulleena Teemu Lintamon (oik.), jolla matkaa yhteen suuntaan kertyi yli 400 km.


Kokouksen jälkeen siirryimme autonäyttelytilaan. Kokoelman omistajan mielestä tärkeimpien autojen esittely kesti noin 30 minuuttia. Esittelyn piti rutinoituneesti mutta eläväisesti Iida Kekkonen (keskellä).

Katso lisää kuvia tästä
Lauantai 17. Helmikuuta 2018, 17:46 kirj: CARF821

Lancia Clubin Lumipalloralli on jo vuosia pidetty Jämsän Koskenpäässä Rantapirtillä. Paikka on mitä mainioin kokoontua ja järvelle saa hyvän radan. Pirtissä on hyvät ruokatarjoilut ja heillä on huoneita yöpymiseenkin. Tätä runsaasti hyödynnettiinkin.


Tänään lounaana oli Rantapirtin isännän itse kaatamasta hirvestä tehtyä keittoa, se maistui erinomaiselta yhdessä talon oman kauraleivän ja omista marjoista tehdyn mehun kanssa.


Jos halusi hyvän pidon jäällä piti vaihtaa tähän sopivat renkaat alle.

Ajelu jäällä sujui tällä kertaa 4-5 auton ryhmissä, koska pakkasta oli kolmen paikkeilla ja jää ei ollut vahvimmillaan.
Lumi täytti nopeasti peräpeilin


Välillä oli hyvä tutustua tekniikkaankin


Hieno Kappa-pari.

Alla pari kuva menosta jäällä. Lisää kuvia on Kuvagalleriassa (linkki carf.fi etusivulla)
Sunnuntai 4. Helmikuuta 2018, 16:03 kirj: CARF821

Tämän vuoden talviajoharjoittelu osui hyvin talviseen päivään. Aukealla Hyvinkään lentokentällä tuuli tuiversi vapaasti ja sai yli 10 asteen pakkasen vieläkin purevammalta.


Kylmettyneen oloa helpotti lämmittely 'makkaranpaistonuotion' ääressä tai sitten piti mennä autoon.


Hyvinkään ajoharjoittelurata on aivan lentokentän kiitoradassa kiinni. Kirkkaana päivänä lentoliikenne oli vilkasta ja mutkaradalta pois tultaessa piti ensin katsoa ettei laskeutuvaa konetta ole oikealta tulossa.

Klubimestarit olivat taas ahertaneet ja rakentaneet keiloilla monta rataa, yhdessä pujoteltiin toisessa harjoiteltiin taskuparkkeerausta, kolmannessa kaarreajoa jne.
Useita kerholaisia oli tullut myös vanhoilla, takavetoisilla Alfoilla radalle nauttimaan ajamisesta ilman ilon poistavaa elektroniikkaa. Alimmassä kuvassa Juhani Lahden tyylinäyte.


Kerhon sihteeri oli paikalla englantilaisella avoautollaan, sillä ajo onnistui katto auki kun kuskilla & kyyditettävällä integraalikypärä päässä.


Kiitoksia klubimestarit Auli ja Jussi!
Lauantai 11. Marraskuuta 2017, 18:07 kirj: CARF821


Sääntömääräinen Syyskokous 2017 pidettiin tänä vuonna Etelä-Helsingin italialaisessa ravintolassa Bucatino.Yhdistyksen puheenjohtaja Denis Romi avasi kokouksen kello kuusitoista. Kokous eteni suunnitellussa järjestyksessä. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan. Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esittämä budjetti ja toimintasuunnitelma vuodelle 2018.

Hallituksessa oli erovuorossa puheenjohtaja Denis Romi, Jussi Keltaniemi ja Marko Kuningas. Jussi ja Marko ilmoittivat haluavansa jatkaa hallituksessa.

Denis Romin tilalle uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juhani Mäenpää ja uudeksi hallitusjäseneksi valittiin Auli Paananen.

Denis Romi jakoi Alfa ja Romeo Cupin palkinnot kolmelle parhaalle kummassakin ryhmässä.Vasemmalta: Alfa-luokan voittaja ja Romeo-luokan kolmas Pertti Vainio, seuraavana Romeo-luokan voittaja Tom Wiik, Alfa-luokan kolmas Tommi Harmaala, Romeo-luokan toinen Kosti Aho ja Alfa-luokan toinen Timo Lampikoski. Lisää kuvia löytyy CARF.FI kuvagalleriassa 2017_Syyskokous
Sunnuntai 10. Syyskuuta 2017, 17:58 kirj: CARF821


Ratakausi päättyi Ahvenistolla. Sää oli hieman sateinen ja sai radan liukkaaksi, vaikuttaen kierrosaikoihin, mutta sade ei vaikuttanut paikalla olleiden lukumäärään.
Pertti Vainion hieman poikkeukselliseksi modifioima 75 Turbo herätti huomiota, ja oli nopeakin. Pertti sijoittui kolmanneksi Romeo-luokan osakilpailussa.

Mikko Kitula vauhdissa

Romeo-luokan 3 parasta vasemmalta:
2= Mikko Kitula (156 V6 3.0)
1= Tom Wiik (GTV6 Kompressor)
3= Pertti Vainio (75 Turbo)
Alfa-luokan 3 parasta oikealta:
3= Jonathan Bäck (Giulia Super diesel)
1= Timo Lampikoski (GT 3.2V6)
2= Jani Rohkea (Giulietta TCT 170v)
Lisää kuvia löydät CARF.FI kuvagalleriasta "2012..."
Sunnuntai 7. Toukokuuta 2017, 14:44 kirj: CARF821

Kiinnostuneita riitti myös Alfoja ympärille.

Yllätäen kolmen aikaan messujärjestäjän edustaja kävi tuomassa CARF:ille "10. kerta mukana" lautasen, kiitos!
Lauantai 6. Toukokuuta 2017, 13:13 kirj: CARF821


CARFin ja AREFin osasto messuilla odottamassa vieraita.


Esko Hakamäki (vas) vastaanottamassa 2016 Concorso d'Originalita pokaalia Denis Romilta.

Muilla osastoilla en nähnyt tänä vuonna Alfaa, ainoastaan SCCH:n (Sports Car Club of Helsinki) kahden auton osastolla oli, ja hieno olikin!

Auto on replika 1970-luvulla USA:ssa Gulf:n väreissä kisoja ajaneesta Giulia GT:stä. Auton omistaja Cyril Witik modifioi Giulia 1300 GT Juniorin kahdessa vuodessa. Siinä on 75 TS:n moottori ja sen alusta ja jousitus on sovitettu maantiekäyttöön.