CARF Tapahtumat

Lauantai 1. Joulukuuta 2018, 22:16 kirj: CARF821
Lauantai 3. Marraskuuta 2018, 21:17 kirj: CARF821


CARFin syyskokous pidettiin Hyvinkään Sveitsissä. Paikalla oli ennätysmäärä kerholaisia, yli 30. Kokous ja sen jälkeinen illallinen pidettiin avarassa kokoustilassa. Varapuheenjohtaja Jussi Keltaniemi oli tuonut paikalle uusia ja aiemmin myynnissä olleita klubituotteita. Niitä on nyt tilattavissa kerhosivujemme kautta. Tilaus menee Jussille, joka postittaa ja laskuttaa tuotteet.

Kokous eteni sujuvasti. Puheenjohtaja Juhani Mäenpää esitteli ensi vuoden, 40-vuotis juhlavuoden, budjetin ja ohjelman tavallista pidempään. Budjetti on kovilla juhlavuoden kaksipäiväisen tapahtuman vuoksi, jäsenmaksu päätettiin kuitenkin pitää entisellään. Ohjelmassa on ratatahtumien lisäksi kaksipäiväinen 40-vuotisjuhla Alastaron ratatapahtuman yhteydessä ja ajomiitingiksi on kaavailtu yhteisajoa SCCH-kerhon kanssa Saariston Rengastie reitillä.

Hallituksen kokoonpanoon tuli muutos, erovuorossa olivat klubimestari Mikko Koskinen, sihteeri Eero Ahonen ja pj. Juhani Mäenpää. Heistä Eero ilmoitti haluavansa lopettaa hallituksessa. Hänen tilalle valittiin Satakunnasta kotoisin oleva, nykyisin Porvoon alueella asuva, Tuomas Kivistö. Onnittelut valinnasta ja kiitos aktiivisuudesta.

Kerhon puheenjohtajaksi valittiin Juhani Mäenpää jatkamaan hyvin sujunutta pestiään. Hallitus päättää muiden jäsentensä tehtävät järjestäytymiskokouksessaan tammikuussa. Kokous päätti että kerho liittyy FHRA ry:n jäseneksi ja osallistuu heidän järjestämiinsä näyttelyihin. Niissä on jo usean vuoden ajan ollut eurooppalaisia automerkkikerhoja esittelemässä toimintaansa.


Lopuksi palkittiin paikalla olleet Alfa ja Romeo luokkien Alfa Cup-palkintopallille ajaneet. Alfa-luokan voitti Timo Lampikoski (2. oik.), toinen oli Pertti Vainio (1. oik.) ja kolmas Tommi Harmaala (ei paikalla). Romeo-luokan voitti Anssi Tamminen (1. vas.), toinen oli Tom Wiik (ei paikalla) ja Eero Hallasuo (2. vas.).

Perjantai 11. Toukokuuta 2018, 16:57 kirj: CARF821
Torstai 10. Toukokuuta 2018, 18:53 kirj: CARF821
Ratakausi pääsi alkuun vauhdikkaasti. Autoja oli taas runsaasti paikalla ja juttua jäsenten välillä vaihtui runsaasti.Suurempia kommelluksia ei sattunut, mitä nyt yhdestä 75:sta poikkesi jarruputki. Onneksi työkaluja oli mukana ja pyhäpäivästä huolimatta suomalaisen perheyrityksen liike oli auki ja sieltä sai uuden pätkän. Sen verran vaihto-operaatio vei aikaa että ko. Alfa ehti juuri ja juuri osallistumaan Alfa Cupiin.Alfa Cup ajettiin tietenkin ja kummankin luokan kolmen parhaan nimet näyttivät kovin tutuilta. Vasemmalla Alfa-luokka ja oikealla Romeo-luokka (kuvissa 1. on keskellä ja 2. vasemmalla ja 3. oikealla).

Katso lisää kuvia tästä
Lauantai 5. Toukokuuta 2018, 16:50 kirj: CARF821

Kerhojemme tämän vuoden autot näyttelyssä olivat Lasse Peltolan Englannista hankkima 2600 Sprint (106.02) vuodelta 1964 (keskellä). Harri Järvisen uutena Saksaan ensirekisteröity 164 Q4 3.0V6 24V mallivuodelta 1995 (oikealla) ja vuoden 1990 Spider 2.0i (115), jonka omistaa Gruppo Quadrifoglio Finlandese -nimimen kaveriporukka.


Päivän aikana katsojia kiersi paljon. Myös meidän ja viereisten muiden italialaisten merkkikerhojen osastoilla.


Gruppo Fiat Finlandia oli hauskasti laittanut autoihin alkuperäiset hinnat (markkoina) esiin.


Katso lisää kuvia tästä
Lauantai 7. Huhtikuuta 2018, 17:02 kirj: CARF821
Kevätkokous pidettiin Woikosken Automuseossa Mäntyharjulla. Automuseo on osa WHD Gård nimistä tilaa ja se on talvisin auki vain tilauksesta. Olimme siellä päivän toinen vierailijaryhmä. Paikalla olikin ennätysmäärä jäseniä.


Ennen kokousta nautimme maittavan hirvikeiton runsaiden salaattien kanssa.


Puheenjohtaja Juhani Mäenpää veti kokouksen läpi, ja hallitus sai vastuuvapauden. Mukava vaihe kokouksessa oli kun paikallaolijat esittelivat itsensä ja kertoivat Alfa-historiastaan.


Väinö Aaltonen kertoi että hänellä on vuoden 1986 Alfa 75, jonka korilla on ajettu yli miljoona (1.000.000) kilometriä. Toivottavasti saamme lukea niistä kerholehdessä.


2017 Concorso d'Originalita -kilpailun parhaaksi oli Originalita-raati valinnut alkuperäiskuntoisen Giulia 1750 GT Velocen vuodelta 1971, omistaja Jukka Tammisto (vas.) vastaanottamassa kiertopalkintoa vpj. Jussi Keltaniemeltä.


Varapuheenjohtaja Jussi Keltaniemi palkitsi kokoukseen kauimpaa tulleena Teemu Lintamon (oik.), jolla matkaa yhteen suuntaan kertyi yli 400 km.


Kokouksen jälkeen siirryimme autonäyttelytilaan. Kokoelman omistajan mielestä tärkeimpien autojen esittely kesti noin 30 minuuttia. Esittelyn piti rutinoituneesti mutta eläväisesti Iida Kekkonen (keskellä).

Katso lisää kuvia tästä
Lauantai 17. Helmikuuta 2018, 17:46 kirj: CARF821

Lancia Clubin Lumipalloralli on jo vuosia pidetty Jämsän Koskenpäässä Rantapirtillä. Paikka on mitä mainioin kokoontua ja järvelle saa hyvän radan. Pirtissä on hyvät ruokatarjoilut ja heillä on huoneita yöpymiseenkin. Tätä runsaasti hyödynnettiinkin.


Tänään lounaana oli Rantapirtin isännän itse kaatamasta hirvestä tehtyä keittoa, se maistui erinomaiselta yhdessä talon oman kauraleivän ja omista marjoista tehdyn mehun kanssa.


Jos halusi hyvän pidon jäällä piti vaihtaa tähän sopivat renkaat alle.

Ajelu jäällä sujui tällä kertaa 4-5 auton ryhmissä, koska pakkasta oli kolmen paikkeilla ja jää ei ollut vahvimmillaan.
Lumi täytti nopeasti peräpeilin


Välillä oli hyvä tutustua tekniikkaankin


Hieno Kappa-pari.

Alla pari kuva menosta jäällä. Lisää kuvia on Kuvagalleriassa (linkki carf.fi etusivulla)