CARF Tapahtumat

916-sarjan Alfat Lahdessa

Lauantai 13. Toukokuuta 2023, 18:38

Ensimmäiset vuoden 1987 lopulla FIAT-omistukseen siirtyneen Alfa Romeon valmistukseen tulleet GTV ja Spider -mallit valmistettiin vuosina 1994-2006. Ne saivat mallisarjanumeroksi 916 ja muodot Pininfarinan automuotoilutalosta. Teknisesti niitä erottaa vain kaksi asiaa: katon materiaali ja istuinpaikkojen määrä. GTV:n katto on kiinteä ja peltinen, siinä istuimia on neljä, mikä tekee mallityypin nimeksi Coupé ("Alfa-italiaksi" Gran Turismo Veloce). Spider taasen on kaksipaikkainen ja varustettu pehmeällä avattavalla kangaskatolla, siinä on kaksi istuinta, mikä tekee mallityypin nimeksi Roadster ("Alfa-italiaksi" Spider).Tilaisuus oli kerhon lahtelaisen hallitusjäsen Heikki Leskisen järjestämä. Hänellä on muutama
kymmenentuhatta km ajettu, hopenharmaa, vuoden 2001 GTV moottorina 3.0-litran 24-venttiilinen V6.

ACE-Cafen & Moottoripyörämuseon parkkipaikalle saapui toistakymmentä 916-sarjalaista ja puolenkymmentä muuta Alfa Romeo.Tutustuimme toistemme 916-sarjalaisiin sekä moottoripyörämuseoon, josta lounaan jälkeen lähdimme ajamaan letkassa heinolalaisen Jarmo Elorannan johtamana moninumeroisia asfaltoituja mutkateitä pitkin Vääksyn Vintage Rusty -kahvilaan.

Ajo kesti yli tunnin ja vauhtiakin saimme pitää. Pysähdyksiäkin saimme kokea kun teitä korjattiin ja liikennevaloissa näkyi punaista.Kiitokset Heikille hyvin järjestetystä tapaamisesta!
Terveisin Yrjö Hakulinen Mikkelistä
P.S. MP voitti Pietarsaaren Jaron 1-0 (Jalkapallo 1. divisioona)