Kirjaudu katsoaksesi kortteja!

Jos sinulla muistoja ja/tai kuvia vanhasta Alfasta, laita sähköpostia osoitteella: kantakortit[at]carf.fi

(Unohtuneen salasanan (&tunnuksen) saat sähköpostilla rekisteri@carf.fi)

Alfa Romeo -autojen maahantuonnin aloitti Suomen Koneliike Oy vuonna 1951. Suomen Koneliikkeen Alfa-tuontiin tuli katkos 1970-luvun loppupuolella kun vuonna 1975 Suomen Koneliikkeen kauppaneuvottelut Alfa Romeon kanssa päättyivät tuloksettomina. Sen seurauksena Suomen jälleenmyyjät tilasivat Alfa Romeoita Alfa Romeo Svenska AB:lta vielä vuonna 1981, jonka jälkeen maahantuonti palasi Suomen Koneliikkeelle, nyt tosin uuden nimisenä: Suomen Koneliike Helkama Oy. Se syntyi vuonna 1978 kun Helkama Oy ja Suomen Koneliike Oy yhdistyivät.
Vuoden 1985 lopussa SKH Oy lopetettiin ja se jakaantui kolmeksi yhtiöksi; Suomen Koneliike Oy, Helkama Bica Oy ja Helkama-Auto Oy. Alfa Romeoiden maahantuonti siirtyi Helkama-Auto Oy:n vastuulle, kuitenkin vain vuodeksi. Sillä 1.1.1987 maahantuonti siirtyi Alfa Romeo Svenska AB:lle, kun Alfa Romeo siirtyi FIAT-konsernin omistukseen.
Vuonna 1993 alkoi Italkon Oy (myöh. Delta-Motor Oy) tuomaan Alfa Romeoita Suomeen. Marraskuussa 2009 Auto Fennica. Elokuussa 2014 FCA FINLAND OY ja 2019 marraskuussa Italmotor Finland Oy.

Kantakortit ovat automyyjän täyttämiä ja automerkin maahantuojalle toimittamia.
Ne sisältävät joitakin tietoja autosta, kuin myös sen myyjästä sekä ostajasta. Niiden tietoja on tähän kortistoon täydennetty auton Rekisteriotteesta.

Rekisteriotteet ovat Autorekisterikeskuksesta.
Ne sisältävät useita tietoja autosta ja sen omistajista/haltijoista. Tiedot on autokatsastuskonttori toimittanut autorekisterikeskukseen kun auto on ensirekisteröity tai kun auton omistussuhteissa tai tekniikassa on tapahtunut muutos.

Kortistossa olevien autojen tietoihin on lisätty ja pyritään lisämään tarinoita ja valokuvia sekä linkkejä videoihin, joissa ko. auto esiintyy. p.s. Tämän sivun 1750 Berlina -kuvat teksteineen ovat tulitikkuaskista (litteä & taitettava).