Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Bertonen kohtalo ratkaistu (?)
23.01.2008, Hakulinen Yrjö


Lähde: Luca Ciferri, Automotive News Europe
23.1.2008

Italianen Domenico Reviglio omistaa nyt osake-enemmistön Bertonen osakkeista.

Firman matriarkka Lilli Bertone myi Domenico Revigliolle 65% sopimusvalmistaja Bertonen osakkeista ja 100% muotoiluyhtiöstä Carrozzeria Bertonen osakkeista.

Osana kauppasummaa Lilli Bertone sai 35% Reviglionen uudesta yrityksestä, joka nyt siisomistaa nämä Bertone-yhtiöt. Kauppa sovittiin tänään kello 8.30. Torinossa aamuun asti kestäneiden neuvotteluiden jälkeen.

Lilli Bertonen tyttäret, Barbara ja Marie Jeanne, pitävät nyt syntynyttä kauppaa laittomana. Heidän mielestä Lilli olisi omistanut vain 20% osakkeista ja loput 65% kuuluisivat yhtiölle jossa hänellä ei ole täyttä päätäntävaltaa. Tyttäret saattavat riitauttaa kaupan.

Kauppa ei kuitenkaan lopeta yhtiön konkurssimenettelyä. Torinolainen konkurssioikeus päätti maanantaina 1.14. että erityinen 3 henkilön komissio johtaisi Bertonea. Helmikuun 8. odotetaan päätöksen olevan valmis ketkä kuuluvat komissioon. Komission on tarkoitus johtaa yhtiötä 24 kuukauden ajan.