Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Mikko Heino Spa 2005
02.08.2005, Hakulinen Yrjö


Terveiset Spasta

Span 24h on keskieurooppalaisille ratafriikeille vähän sama kuin Jyväskylän Suurajot monille täkäläiselle. Lomakausi alkaa ja noin 150.000 ihmistä vaeltaa rata-alueella, jossa on tivolia jos jonkinlaista.

WTCC-sarja ja AlfaCup ovat olleet vierailijoina tässä tapahtumassa jo kolmen vuoden ajan. GT-autojen 24 tunnin kisa alkaa lauantaina klo 16 ja muut ajavat kisansa ennen sitä. Aikataulusyistä myös European Alfa Challenge ajaa totutusta poiketen vain yhden, mutta hieman pidemmän, lähdön tänä viikonloppuna.

Mikon kisa:
Madeno Team kävi pari viikkoa sitten testaamassa Spassa ja niinpä kisaan lähdettiin ainoastaan ja vain voitoa hakemaan. Mikko oli ollut teamin selvästi nopein kuski samanlaisilla autoilla ja niinpä odotukset olivat korkealla.

Viikonloppu alkoi kuitenkin murheilla. Mikon auton kone jouduttiin vaihtamaan ja ensimmäinen vapaa harjoitus jäi ajamatta. Aika-ajossa ensimmäisellä nopealla kierroksella Mikon auton takajousitus petti ja hän pyörähti, mutta pääsi onneksi nilkuttamaan takaisin varikolle. Nopean pikafixauksen jälkeen hän pääsi radalle, mutta auton balanssi oli ihan metsässä. Lopputuloksena tuli seitsemäs ruutu kisaan. Tiimikaveri JJ oli toinen, joten eturivin paikka olisi ollut otettavissa.

Pitkässä kisassa ei kannata hirveästi lähteä höseltämään ja tuhoamaan renkaitaan, vaan muistaa vanha totuus, että palkinnot jaetaan vasta maalissa. Todella järkevällä ajolla Mikko vältti pahimmat hässäkät ja säästi autoa. Ohitti kun tuli paikka ja nousi lopulta loistavasti toiseksi. Viimeisen puoli kierrosta hän ajoi aivan voittajan Espanjan A.Chaconin takapuskurissa, mutta tämä piti oven kiinni ja kun yli ali, eikä läpi pääse, niin kannattaa mielummin ajaa maaliin toisena, kuin keräillä romuja rengaskasasta.
"Olispa ollut vielä kierros jäljellä, niin olisi voinut yrittää, mutta hyvä näinkin", totesi Mikko jäätyään lopulta 0.1 sekuntia voittajasta.

Sarja jatkuu Elokuun viimeisenä viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä ja voittoa lähdetään sieltäkin hakemaan.

P.S Mikon kädessä näkyvä toinen pytty on alle 25-vuotiaiden voittopalkinto.

Juha Heino
Mjh-Promotion Oy
PL 37 01801 Klaukkala, Finland
GSM +358 505 420 828
http://www.mikkoheino.com


Spa-05 podium koko.jpg

Spa-05 podium.jpg