Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Uusi Alfa Spider FIAT-Mazda yhteistyön pohjalta?
23.05.2012, Hakulinen Yrjö


Fiat ja Mazda yhteistyöhön, Fiat ja Mazda suunnittelevat yhdessä legendaarisen Mazda MX-5:n seuraajaa.

Japanilainen autovalmistaja Mazda Motor ja italiainen Fiat kehittävät yhteistyössä uuden urheiluauton. Lisäksi yhtiöt jatkavat keskustelua yhteistyön syventämisestä Euroopassa.

Uusi urheiluauto perustuu Mazdan MX-5 -malliin, ja sitä myydään sekä Mazdan että Fiatin Alfa Romeo -brändin alla. Etuvetoista roadsteria valmistetaan Mazdan Hiroshiman tehtaalla ja Alfa Romeon tuotanto käynnistyy vuonna 2015.

Yhteistyöllä sekä Mazda että Fiat pyrkivät laajentamaan maantieteellistä myyntiään. Mazdalle on tärkeää kasvattaa myyntiään Euroopassa ja Fiat tarvitsee lisää läsnäoloa Aasiassa.

Lopullinen yhteistyösopimus solmitaan vuoden loppupuolella. Osapuolet suunnittelevat myös yhteistyön laajentamista uusiin tekniikoihin.

Mazda on tehnyt tappiota viimeiset neljä vuotta. Yhtiön ongelmia on lisännyt vahva jeni, koska yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat 70-prosenttisesti Japanissa. Chryslerin kanssa yhdistynyt Fiat teki Euroopassa rökäletappiot alkuvuonna.

Fiat ja Mazda ovat etsineet tahoillaan jo jonkin aikaa yhteistyökumppaneita. Mazda jäi yksin Fordin myytyä pääosan omistuksestaan siitä. Enimmillään Fordilla oli 33 prosentin osuus Mazdasta, nyt enää kaksi prosenttia.

Lähde: www.kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/auto/uutinen.jsp?oid=201205179239&ext=rss&request_ahaa_info=true