Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
FCA ja PSA yhdistymissopimus on allekirjoitettu
18.12.2019, Hakulinen Yrjö


Fiat Chrysler Automobiles N.V. ("FCA") ja Peugeot S.A. ("Groupe PSA") ovat tänään allekirjoittaneet sitovan 50/50 yhdistymissopimuksen. Näin syntyy maailmanlaajuisesti valmistusmäärältään neljänneksi suurin ja liikevaihdoltaan kolmanneksi suurin yhtiö autoteollisuuteen. Yhdistymisen tuomat taloudelliset ja tiedolliset voimavarat takaavat että yhtiö tulee olemaan johtavassa asemassa ilmastollisesti kestävän liikkumisen alalla.

Uuden yhtiön vuosittainen automyynti on 8,7 miljoona kappaletta ja liikevaihto lähes 170 miljardia, josta liikevoittoa on yli 11 miljardia, sekä voittomarginaali noin 6,6 %. Tämä antaa yritykselle hyvät mahdollisuudet toteuttaa erilaisia strategoita ja investoida uusiin teknologioihin.

Uusi yhtiö on maailmanlaajuisesti tuottoisa ja tasapainoisesti esillä ikonisten merkkiensä ja laajan mallistonsa kanssa. Liikevaihdosta 46 % tulee Euroopasta ja 43% Pohjois-Amerikasta.

Taloudellista hyötyä osakkeenomistajille ja ostotoimintoihin saadaan optimoimalla pohjalevyn määrää, moottorivaihtoehtoja ja uusien teknologioiden käyttöä. Tuotettavista pienistä ja keskikokoisista autoista 2/3 (noin 3 miljoonaa) tulee perustumaan kahdelle pohjalevylle. Tästä teknologisesta yhdistämisestä saadaan noin 40 % säästö. Ostotoimintojen yhdistämisestä samoin 40 % säästö ja loput 20 % saadaan markkinointi, IT ja hallintotoimintojen yhdistämisestä.

Näiden synergioiden ansiosta uusi yhtiö pystyy sijoittamaan huomattavasti haasteellisten CO2-päästötavoitteiden saavuttamiseksi ja kehittämään uusia energioita hyödyntäviä, autonomisesti liikkuvia ja toisiinsa yhteydessä olevia autoja.

Yhtiön hallitukseen tulee 11 jäsentä, joista enemmistö tulee olemaan riippumattomia. Viisi FCA:n nimittämää, joista yksi on John Elkann, joka toimii hallituksen puheenjohtajana. Toiset viisi nimittää PSA Group ja sen osakkeenomistajat. Heistä yksi toimii ei-toimeenpanevana seniori-johtajana ja toinen varapuheenjohtajana. Lisäksi hallituksessa on kaksi jäsentä edustamassa FCA:n ja PSA Groupin työntekijöitä. Carlos Tavares (PSA Groupin johtaja) toimii koko yhtiön pääjohtajana (CEO) viiden vuoden ajan ja on myös hallituksen jäsen.

Uusi yhtiö listautuu Pariisin Euronext ja Milanon Borsa Italiana, sekä New Yorkin NYSE osakepörsseihin.

Ennen yhdistymistä FCA maksaa osakkeenomistajilleen 5,5 miljardia euroa lisäosinkoa ja PSA Group osakkeenomistajilleen 46 % osuutensa Faurecia yhtiöstä.

Yhdistymisen odotetaan olevan valmis 12-15 kuukauden kuluttua.

Carlos Tavares yhdistymisestä: "Yhdistymisemme on suuri mahdollisuus ottaa vahvempi paikka autoteollisuudessa, kun nyt olemme siirtymässä puhtaaseen ja ilmastoystävälliseen liikkumiseen. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme maailmanluokan tuotteita, teknologiaa ja palveluita. Luotan täysin että valtavan kyvykäs henkilökuntamme pystyy yhteistyökykyisenä tuottamaan parasta mahdollista, elinvoimasisesti ja innostuneesti."

FCA:n pääjohtaja Mike Manley yhdistymisestä: "Tämä on hienojen automerkkien ja omistautuneiden työntekijöiden omaavien kahden yhtiön muodostama liitto. Molemmat Yhtiöt ovat kokeneet vaikeita aikoja, ovat olleet ketteriä ja älykkäitä kilpailijoita. Henkilökuntamme jakavat yhteisen piirteen - he näkevät haasteet mahdollisuuksina omaksua ja polkuna tehdä meistä entistä parempia tekemisissämme."

FCA Press: Rueil-Malmaison ja Lontoo, 18.12.2019
Vasemmalla Carlos Tavares (PSA Group) ja oikealla Mike Manley (FCA)