Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
FCA ja Peugeot = STELLANTIS
16.07.2020, Hakulinen Yrjö


Fiat Chrysler Automobiles N.V. (“FCA”) ja Peugeot S.A. = STELLANTIS

Merkittävänä askeleena, osana 18.12.2019 allekirjoitettua sopimusta, kohti 50:50 -suhteisen yhdistymisen toteutumista FCA ja Peugeot julkistivat 15.7.2020 yhdistymisessä tulevan uuden yhtiön nimeksi STELLANTIS.
Stellantis-sanan juurena on latinankielinen verbi "stello", joka tarkoittaa "tähtien kirkastamaa". Se kuvaa hyvin näiden kahden kunnianhimoisen ja vahvan yrityskulttuurin omaavan yhtön tulemista yhdeksi autoteollisuuden johtavaksi yhtiöksi, samalla kuitenkin säilyttäen sen osapuolten poikkeukselliset arvot. STELLANTIKSESSA toteutuu todella globaali laaja-alaisen syvän osaamisen, tieto-taidon ja voimavarat yhdistävä kokonaisuus, joka tuottaa kestävällä tavalla liikkumisratkaisuja tulevina vuosikymmeninä. Nimen latinalaisperäisyys kunnioittaa perustajayhtiöiden rikasta historiaa ja tähtitieteeseen liittyvän sanan käyttö kuvastaa hyvin tämän autoteollisuutta muuttavan yhdistymisen tuomaa optimismia, energiaa ja uudistumista.

Uuden nimen etsiminen aloitettiin heti yhdistymissopimuksen allekirjoituksen jälkeen ja siihen osallistui molempien yhtiöiden ylintä johtoa, joita tuki Publicis Groupe -viestintäyhtiö. STELLANTIS-nimeä käytetään yhtiönimenä vain yhtymätasolla. Seuraava askel on logon julkistaminen, josta yhdessä nimen kanssa muodostuu yhtiön tuotemerkki. STELLANTIS-Groupin osakasyhtiöiden nimet ja logot pysyvät entisellään.

Kuten aiemmin on kerrottu yhdistymisen odotetaan valmistuvan vuoden 2021 maaliskuun loppuun mennessä.

FCA, Corporate & Institutional Comminications
Vélizy-Villacoublay ja Lontoo, 15.7.2020