Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Marchionnen mielestä D.Trump voisi tukea FCA:n ja GM:n yhdistymistä
11.01.2017, Hakulinen Yrjö


Keskiviikkona 10.1.2017 Detroitissa FCA:n pääjohtaja Sergio Marchionne sanoi että hän pitää mahdollisena että USA:n uusi presidentti Donald Trump tukisi hänen ideaansa yhdistää GM (General Motors) FCA:han. Tällainen suuri yhdistyminen on ollut Marchionnen ajatuksissa jo pitkään ja hän haluaisi vielä tehdä tällaisen ison "diilin" urallaan autoteollisuudessa. Marchionnen mukaan yhdistyminen toisi suuria säästöjä. Hän ei kuitenkaan ole ollut yhteydessä Trumpiin. GM:n pääjohtaja Mary Barra, jolle Marchionne ehdotti yhdistymistä jo vuonna 2015, sanoo että GM ei ole muuttanut mielipidettään, eli kuten jo 2015 hän sanoi ettei kiinnostunut yhdistymisestä.

MILJARDIN INVESTOINTI USA:an
Maanantaina 9.1.2017 tuleva USA:n presidentti Donald Trump ylisti FCA:n ilmoitusta miljardi-investoinnista yhtiön USA:n tuotantoon Michiganissa ja Ohiossa. Investointi lisää 2000 työpaikkaa ja mahdollistaa kolmen JEEP mallin ja raskaiden RAM mallien valmistamisen näiden osavaltioiden tehtaissa.

FCA TALOUSKATSAUS
FCA:n osakekurssi on noussut Milanon pörssissä korkeimpaan arvoonsa sitten 2015 huhtikuun. Yhtiön markkina-arvo on nyt 15,3 miljardia euroa. Viime vuoden (2016) tuloksesta Marchionnella ei ole negatiivista sanottavaa. Magnetti Marelli-yhtiön omistaminen ei ole tärkeää, ja se voitaisiin myydä 2018 jälkeen. Hän myös jatkoi että Maseratin ja Alfa Romeon irrottaminen FCA:sta ei ole harkinnassa.

Marchionne sanoi myös että sijoittajat eivät näe FCA:n vuoden 2018 tavoitteita toiveajatteluna, vaan että 5 miljardin nettotulostavoitteen saavuttamiseksi vuonna 2018 tehdään töitä ja yhtiö saadaan plussalle sekä velattomaksi. Hänen mukaansa on mahdollista että osakkeenomistajat voisivat saada osinkoa jo ennen vuotta 2018, "katsotaan miten 2017 päättyy".

Lähde: Automotive News