Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)




e-polttoaine sopii E6-normin moottoreihin
05.09.2023, Hakulinen Yrjö




Stellantis ja Aramco havaitsevat, että 24 moottoriperhettä eurooppalaisissa ajoneuvoissa, jotka on valmistettu vuodesta 2014 lähtien (Euro 6), ovat yhteensopivia odotettujen eFuels-koostumusten kanssa.



Molemmat yritykset työskentelivät yhdessä käyttämällä korvaavia eFuel-polttoaineita testaamiseen olemassa olevien polttoainestandardien mukaisesti osana vähemmän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavia energiaratkaisuja.

Aramco tutkii vähähiilisten eFuel-polttoaineiden kehittämistä drop-in-ratkaisuna, joka mahdollisesti vähentää olemassa olevien ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä.

Stellantis kannattaa vähähiilisten e-polttoaineiden käyttöä ja arvioi, että se voisi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 400 miljoonaa tonnia Euroopassa vuosina 2025–2050, jos sitä käytetään jopa 28 miljoonassa Stellantis-ajoneuvossa.

Vähähiilisen eFuelin käyttö voi vähentää olemassa olevien polttoajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä vähintään 70 % elinkaaren aikana perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Stellantis Communications, 5.9.2023