Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Alfa Romeon maahantuoja vaihtuu 1.6.2023
01.06.2023, Hakulinen Yrjö


Alfa Romeo saa uuden maahantuojan 1.6.2023 alkaen.

Aiemmin tänä vuonna, maaliskuussa 2023, uutisoitiin että Bassadone ostaa FIAT:in, ALFA ROMEON ja JEEPIN maahantuonnin kilpailijansa Bergé Automoción SL tytäryhtiöltä Astara Nordics:lta. 1.6.2023 Bassadone ilmoitti että kesäkuusta alkaen Alfa Romeoiden Suomen maahantuonnista vastaa sen tytäryhtiö Auto-Bon Oy. Auto-Bon kuuluu Bassadone Automotive Groupiin, joka on Gibraltarilla 1904 perustetun Bassadonen perheyhtiö.

Auto-Bonia ennen Alfojen maahantuoja oli Bergé Auto Nordics, joka vaihtoi nimensä tammikuussa 2022 Astara Nordics:ksi, aiemmin Berge Auto Nordics tunnettiin nimellä Italmotor Finland Oy, jolle maahantuonti siirtyi lokakuussa 2019 FCA Finland Oy:ltä. Se kuului tehtaan, Fiat Chrysler Automobiles, omistamaan yhteispohjoismaiseen yhtiöön Scandinavia Business Center, jonka pääkonttori oli Tukholmassa. Elokuussa 2014 FCA FINLAND OY aloitti Alfa Romeo, Fiat ja Jeep autojen maahantuonnin (Abarth ja Lancia poistettiin 2014 maahantuontiohjelmasta), kun Aro-yhtymän tytäryhtiö Autofennica Oy lopetti Alfojen tuonnin viiden vuoden jälkeen.

Auto-Bon Oy on perustettu vuonna 1996 ja sen kotipaikka on Vantaa. Auto-Bon on ollut osa Bassadone Automotive Nordicia vuodesta 2017 lähtien. Se edustamat merkit ovat: Citroén, Peugeot ja DS, sekä 11/2022 lähtien myös Opel. Alfa Romeon lisäksi 1.6.2023 alkaen myös Abarth, Fiat, Fiat Professional ja Jeep ovat Auto-Bonin valikoimassa. Stellantiksen kaikki automerkit ovat nyt Suomessa saman katon alla. Siirtyvien merkkien parissa työskentelevät siirtyvät muutoksessa Auto-Boniin.

Kun vuonna 2026 Lancia palaa euroopanlaajuisesti, niin Auto-Bon saa luultavasti vielä sen valikoimaansa. Mahdollista on myös että jos Stellantiksen yhdysvaltalaiset merkit; Chrysler, Dodge ja Ram palaavat Eurooppaan, nekin tulevat Auto-Bonin talliin. Euroopan toiseksi suurimman (maailman 4.) autovalmistajan Stellantiksen 14 automerkkiä ovat: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ja Vauxhall.