Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Alfa Romeon myynti kasvaa 500 000 autoon vuodessa
22.04.2010, Virtanen Matti H.E.


Machionnen Fiat-Chrysler suunnitelma saa positiivisen vastaanoton

Uudessa viisivuotissuunnitelmallaan Sergio Marchionne tavoittelee Fiat S.p.A:n ja Chrysler Groupin globaalia kattavuutta ja kokoluokkaa, joka tarvitaan autoteollisuudessa menestymiseen sen 60 vuoteen pahimman kriisin jälkeen. Strategiassa Marchionne linjaa suunnitelman Fiatin ja Chryslerin tuotannon nostamiseksi 6 miljoonaan autoon vuodessa. Maaginen numero on Marchionnen mielestä se tuotannon määrä, joka pitää saavuttaa selvitäkseen hengissä globaaleilla automarkkinoilla.

Marchionne sanoi strategiansa merkitsevän perustavaa laatua olevaa muutosta autontehtaalle, joka tällä hetkellä on keskikokoinen, keskitien kulkija Euroopassa. Lisäksi sitä vaivaa epäkelpo tuotantoinfrastruktuuri ja juuri ja juuri toimiva jakelustrategia.

”Kun katsot tätä suunnitelmaa ja olet ehdottoman rationaalinen ihminen, ensireaktiosi on ilmaista epäilyksesi sen saavuttamisesta” hän sanoi.

Mutta hän uskoo että Fiat voi tulla aidosti kilpailukykyiseksi globaaliksi pelaajaksi Chryslerin kanssa. Ilman allianssia Chryslerin kanssa, sanoi Marchionne: ”Fiat Auto olisi jäänyt marginaaliseksi pelaajaksi loppuiäkseen.”

Alfa Romeon osalta suunnitelmaan kuuluu myynnin kasvattaminen 500 000 autoon vuoteen 2014 mennessä viimevuoden 101 000 kappaleesta.

Automotive New Europe
Torino 22.4.2010