Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Samsung tukemassa Alfa Romeon Cassinon tehtaan tuotantoa
19.05.2017, Hakulinen Yrjö
Cassinossa, Alfa Romeon uusien mallien tuotannon kehdossa, on julkistettu yhteistyö Samsungin kanssa. Yhteistyön avulla tehtaan toiminta tehostuu ja valmistuksen laatu parantuu. Cassinon tehtaalla on vuodesta 1972 alkaen tuotettu yli 7,3 miljoonaa autoa. Tehdas uudistettiin täysin uuden Giulian ja nyt myös Stelvion valmistusta varten. Sen nykyinen tuotantokapasiteetti on 1000 autoa päivässä ja se työllistää noin 4300 henkilöä.

Tuotannon digitalisoitumisen yhteydessä on aloitettu yhteistyö Samsungin kanssa kokoonpanolinjalla, sen avulla hyödynnetään tuotannon "big dataa" ja optimoidaan kokoonpanoa Samsungin toimittamien laitteiden, kuten erikoiskirkkaat näytöt, tabletit ja älypuhelimet ja älykellot, sekä Samsungin toimittaman tuotannonohjaussovelluksen "Samsung Knox" avulla. Digitalisointia ei ole tehty "ylhäältä-alas" vaan "alhaalta-ylös" metodina tuotantotiimien ideoiden perusteella. Samsung Gear S3 Frontier älykellojen käyttöönotto edustaa digitalisoinnin innovatiivisinta puolta. Niitä käytetään itsenäisesti, ilman älypuhelimen ohjausta. Työntekijä lukee tarvittavat tehtävät älykellosta ja kuittaa ne siihen tehdyksi, tai hän voi sen avulla raportoida ongelmatilanteesta tiiminvetäjälle.