Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Stelvion neliapila-versio myyntiin
02.11.2017, Hakulinen Yrjö


Alfa Romeon katumaasturin tehokkain malli Quadrifoglio (neliapila) on SUV-autoluokan nopein auto. Se on nyt valmistunut myyntiin. Siinä on Giulia Neliapilasta tuttu 2,9-litran V6 510 hv moottori. Sillä auto saa 283 km/h huippunopeuden ja se kiihtyy 3,8 sekunnissa nollasta sataan.

Stelviossa on useita Alfan rekisteröimiä ajoturvallisuutta ja -mukavuutta parantavia teknisiä innovaatioita. Stelviossa tasapainoinen eteneminen on turvattu aktiivisella nelivedolla DTC (Drive Train Control), se kytkeytyy päälle tarvittaessa, normaalisti veto on takapyörissä.

Alfa™ CDC (Chassis Domain Control) ja ATV (Alfa™ Active Torque Vectoring). AST toimii kriittisissä tilanteissa, (jarrutettaessa vaihtelevapitoisella pinnalla) yhdessä ESC-järjestelmän (vakauden hallinta) kanssa. CDC aktivoi ohjausjärjestelmään lisävääntöä ohjauspyörään parhaimman ohjausliikkeen suosittelemiseksi kuljettajalle. ATV-järjestelmässä vedon dynaamisen ohjauksen avulla optimoidaan ja tasapainotetaan vääntömomenttia yhdellä akselilla olevin pyörien välillä. Näin ATV-järjestelmä parantaa pitoa mutkassa lähettäen enemmän vääntöä ulkorenkaaseen. Tällä on huomattava vaikutus auton aliohjautuvuuteen.

Jousituksen Alfa Active Suspension järjestelmä kontrolloi aktiivisesti etujousitusta, iskunvaimentimia ja takapyöräripustuksen Multilink-järjestelmää sekä iskunvaimentia. Tämä mahdollistaa parhaan suorituskyvyn, ajonautinnon ja mukavuuden yhdistelmän DNA Pro-kytkimen asennon mukaisesti.

Lähde: Alfa Romeo Press, 2.11.2017