Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Italian Carabinieri-poliisi tilasi 400 Tonalea
07.07.2023, Hakulinen Yrjö
28.6.2023 Esiteltiin Alfa Romeo Tonalesta Carabinieri-malli (Italian liikkuva poliisi). Se on varustettu 163 hevosvoiman 1,5 litran hybridimoottorilla (bensiini/sähkö) ja 7-vaihteisella TCT-automaattivaihteistolla. Sen väritys perinteisen liikkuvan Carabinieri-yksikön mukainen (punainen ja sininen valkoisella katolla), ja siinä on osittainen panssari upseerien suojaamiseksi, yksi vahvistettu tila vankien turvalliseen kuljetukseen, kaksisävyinen elektroninen sireeni ja vilkkuvat siniset LED-valot. Sisäverhoilu on suunniteltu uudelleen ja muutettu tarjoamaan upseereille maksimaalinen mukavuus, sekä sopimaan heidän erityisvarusteisiin kuten luodinkestävät liivit, huomiosoihdut, pitkät ampuma-aseet jne...Kuvassa kenraalikomentaja kenraali C.A. Teo Luzi (oik.) vastaanottammassa Tonalea Alfa Romeon toimitusjohtajalta Jean-Philippe Imparato.

Tonalet on tarkoitettu Carabinieri-yksiköille kaikkialla Italiassa, tukien näin Carabinierin antamaa hätäapua entisestään. Näiden Carabieri-autojen vuosien varrella saavuttama perinteinen ominaisuus: nopeus ja nopea väliintulo, on tuonut heille suositun lempinimen "Gazzelle" (gasellit), oma vaikutuksensa nimitykseen on myös Carabinierin logossa oleva salama ja hyppäävä gaselli.Stellantis Communications 28.6.2023