CARF Tapahtumat

Sunnuntai 19. Elokuuta 2007, 12:00 by CARF0274


Jurvan ratapäivä alkoi lämpimänä ja aurinkoisena. Pian pilvet alkoivat kuitenkin vähän varjostaa, mutta ne tummimat - sateiset pilvet eivät osuneet radan ylle. Kaukainen rata oli kerännyt paikalle parisenkymmentä Alfa-harrastajaa, vaikka yksi muunkin merkkinen mahtui joukkoon.

Alfa malleja oli edustettuna todella monia, sillä vain muutamaa mallia oli useampi kappale (155, 156 ja GTV) ja muita malleja oli vain yksi kutakin.

Rata oli hyvässä kunnossa, ja siellä oli hyvin tilaa, joten radalle pääsyä ei tarvinnyt odotella. Ajolinjoja saattoi lähteä heti hiomaan kuntoon.

Paikalle laitettiin jälleen klubin ajanottolaitteisto, mutta niiden käyttö ei ole vielä tullut kaikille tutuiksi, tai muuten vain niitä ei käytetty ajoharjoittelun aikana.

Ajoharjoittelu meni hyvin ja miltei ilman haavereita selvittiin. Tuo yksi muunmerkkinen punainen lammas ei ihan pysynyt radalla ja se vaati hieman kättäpidempää, jotta saatiin hinattua se suosta pois. Kyllä neliveto on yliveto.

Ajanottokierrokset päästiin aloittamaan heti, kun saatiin riittävä määrä vapaaehtoisia toimitsijoita. Kiitoksia heille, toiminta oli loistavaa.

Miltei kaikki paikalle tulleet ratakuskit ryhmittäytyivät jonoon ja ajanotto aloitettiin. Alfa-luokan 4 kärkisijaa ajettiin kaikki 3,2 litraisella V6 moottorilla, mutta eri automalleilla. Voittajaksi ajoi Esko Autio 147 GTA:lla, kakkosen ollessa Timo Honkahuhta GT 3,2:lla, kolmas Juhani Sandqvist Brera 3,2:lla ja neljäntenä Erkki Fadjukoff 166 3,2:lla.

Romeo luokan voittoon ajoi Sami Halme (oikealla kuvassa) 155 Q4:llä. Toiseksi suditteli Tomi Kuusisto Turbo Sprintillään ja kolmanneksi takapainoisista jarruista kärsinyt Juha Könonen hienolla GTAm replicalla.

Päivä oli upea ja kaikilla Alfisteilla ainakin näytti olevan kivaa, joten tästä on hyvä jatkaa kauden päätökseen Ahvenistolla.