CARF Tapahtumat

Lauantai 22. Helmikuuta 2014, 18:58 by CARF821


Tänäkin vuonna CARF oli kutsuttu Lancia Club Finlandin järjestämään Lumipalloralliin Jämsään, Koskenpään Rantapirtille. Jo perinteeksi muodostunut talvitapahtuma on aikaisemmin kerännyt yhteen lähinnä Lancia- ja Fiat-harrastajia, mutta viime vuosina myös Alfa-harrastajat ovat löytäneet tiensä Koskenpäähän. Viime vuonna taisi tulla uusi kävijäennätys, joten odotukset tälle vuodelle olivatkin korkealla.Rantapirtti onkin erinomainen paikka tällaisen tapahtuman järjestämiseen. Kuljettajille on käytettävissä maarata sekä jäätilanteen salliessa jäärata. Lisäksi ajamisen/katselun lomassa voi käydä lämmittelemässä ja nauttimassa viereisen kahvila-ravintolan antimista.

Mikäli edestakainen ajomatka Koskenpäähän tuntuu liian raskaalta yhdelle päivälle, voi tuolta vuokrata vaikka mökin yöpymistä varten. Lumipallorallin ohjelmahan ei rajoitu pelkästään ajamiseen, vaan illalla on ohjelmassa mm. yhteis-illallinen sekä mahdollisuus nauttia savusaunan löylyistä.Valitettavasti luontoäiti päätti tänä vuonna oikutella ja normaalien pakkaskelien sijaan saimme jo pari viikkoa ennen tapahtumaa nauttia muutamasta plus-asteesta aina päivisin. Tämä ei auttanut jääradan suhteen, mutta vielä perjantaina Rantapirtiltä vakuutettiin jääradan olevan käytössä.Saapuessamme Rantapirtille puoliltapäivin saimme kuulla, että jäärata oli juuri laitettu käyttökieltoon pehmenneen jäänpinnan takia. Sinänsä tämä oli ihan ymmärrettävää, koska samalla radalla oli tarkoitus järjestää moottoripyörien SM-jäärata kilpailu pari viikkoa myöhemmin. Tämä oli todella harmillista, varsinkin kun muutama autokunta oli varustautunut kunnon piikkirenkailla ja tuoneet autonsa trailerilla pääkaupunki-seudulta asti. Onneksi tänä vuonna maaradalla sallittiin ajaminen noillakin renkailla, joten kaikki halukkaat pääsivät kuitenkin ajamaan.Alfoja saapui paikalle mukavasti ja tapahtuman vanhin auto oli Könösen Juhan GTAm-replica. Hienoa, että Juha uskaltautui paikalle ulkoiluttamaan tuota lähinnä kesän ratapäiviltä tuttua autoa!

Vaikka suurin osa paikalle saapuneista Alfisteista olisi halunnut päästä kokeilemaan kalustoaan jääradalle, niin päivä kului leppoisasti maaradan varikolla toisten harrastajien kanssa jutellen sekä muiden kalustoa ja ajosuorituksia katsellen.

Teksti: Jussi Keltaniemi
Kuvat: Emilia Könönen Lisää Emilian ottamia kuvia täällä