CARF Tapahtumat

Lauantai 15. Maaliskuuta 2014, 18:58 by CARF821

Autoradan isäntä Jaakko Pohjola oli varannut ryhmämme ajettaviksi myös Alfa Romeo 156 -rata-autoja

Edelleen junaratojen miniatyytrimaailmaa, Shell-huoltamon parkista löysimme Simo Lampisen ralli-Saabin vierestä keltaisen Alfan.

CARF aloitti ratakauden lämpimissä sisätiloissa Vihdin Minilandissa, jossa kisattiin mittakaavassa 1:24 ja 1:32. Minilandissa on yksi Suomen ”virallisista” autoradoista, ja rata on mukana mm. 1/24 malliautojen Suomen Cupissa. Rata on 25 m pitkä, nelikaistainen ja se on teetetty käsityönä Saksassa. Rata suunniteltu erityisesti isommille 1/24 mittakaavan autoille (auton pituus noin 20cm). Suurin osa paikalla olevista olivat ensikertalaisia tällaisella isolla autoradalla, mutta jokainen automies lienee joskus elämänsä varrella ainakin kokeillut sähköautorataa kotioloissa.


Muun muassa Dunlop-tornin tiukka vasuri oli vaativa, tässä nähtiin runsaasti spinnauksia

Junat liikkuvat automatiikan ohjaamana, iso yllätys oli, että myös autot liikkuvat teitä pitkin ja osaavat jopa pysähtyä

Ratakisailun ohessa paikalle oli katettu kahvitarjoilu ja omistajapariskunta Ulla ja Jaakko Pohjola kertoivat taustaa yrityksestä sekä autorataharrastuksesta. Autoradan ohella ihastusta keräsi upea miniatyyrimaailma, jota on rakennettu vuosien ajan sähköjunaratojen ympärille.Miniatyyrimaisemista löytyi valtavasti hienoja toimivia yksityiskohtia, mainittakoon vaikka mattoa tamppaava reilun senttimetrin korkuinen mummo ja jyviä nokkivat kanat (muutaman millimetrin korkuisia!).


Näillä ajoimme, Ferrari, 2 kpl Corvetteja ja Aston Martin

Tiukkaa keskittymistä ja vääntöä

CARFilaiset vaikuttivat oikein tyytyväisiltä tapahtumaan. Mahdollisesti harkitsemme jopa omaa Alfa Cupia talvikaudelle, jolloin oikeille moottoriradoille ei pääse.

Markus Nieminen (teksti ja kuvat)Vanhan saksalaisen pikkukaupungin keskustaa, katuvalot sekä rakennusten ikkunoista loistavat valot luovat hienoa tunnelmaa

CARFilaisten 3 nopeinta: vasemmalta Simo Lehtokumpu (3.), Jori Nissi (1.) ja Vesa Nissi (2.) palkintoautot käsissään

Yksi hienoista dioraamoista

Yllättävästä takatalvesta johtuen iäkkäämpää harrasteautokalustoa ei paikalla nähty

Kaksi versiota teemasta punainen käyttö-Alfa


Vihti Miniland sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, jossa on sen alkuaikoina 1920-luvulla toiminut tyttökoti