CARF Tapahtumat

Sunnuntai 21. Toukokuuta 2023, 18:36 by Hakulinen Yrjö

Kerhon ratakausi avattiin Ahveniston radalla aurinkoisena sunnuntaina. (Kuva: Auli Paananen)


Tom Wiikin tyylinäyte varikkosuoran jälkeisessä mutkassa Alfetta GTV6 compressore-Alfallaan.
(Kuva: Janne Kalmari)


Emilia Könönen nousemassa ensimmäisenä varikkosuoran jälkeiseen mutkaan. Takana oikealla Juha-isä. (Kuva: Janne Kalmari)


Anssi Tamminen varikkosuoran jälkeisessä nousussa. (Kuva: Janne Kalmari)


Suolenkin selvittänyt Tom Wiik nousemassa kohti toiseksiviimeisestä mutkaa ennen pääsuoran alkua.
(Kuva: Janne Kalmari)


Emilia Könönen aloittamassa kiihdytystä pääsuoralle. (Kuva: Janne Kalmari)


Alfa Cup -osakilpailun Alfa- ja Romeo-luokkien kolme nopeinta palkittiin.
Vasemmalla Alfa-luokan 2. Kosti Aho, 1. Pertti Vainio ja 3. Tommi Harmaala.
Romeo-luokan 2. Anssi Tamminen, 1. Tom Wiik ja 3. Timo Lampikoski (Kuva: Auli Paananen)

Lauantai 13. Toukokuuta 2023, 18:38 by Hakulinen Yrjö
Ensimmäiset vuoden 1987 lopulla FIAT-omistukseen siirtyneen Alfa Romeon valmistukseen tulleet GTV ja Spider -mallit valmistettiin vuosina 1994-2006. Ne saivat mallisarjanumeroksi 916 ja muodot Pininfarinan automuotoilutalosta. Teknisesti niitä erottaa vain kaksi asiaa: katon materiaali ja istuinpaikkojen määrä. GTV:n katto on kiinteä ja peltinen, siinä istuimia on neljä, mikä tekee mallityypin nimeksi Coupé ("Alfa-italiaksi" Gran Turismo Veloce). Spider taasen on kaksipaikkainen ja varustettu pehmeällä avattavalla kangaskatolla, siinä on kaksi istuinta, mikä tekee mallityypin nimeksi Roadster ("Alfa-italiaksi" Spider).Tilaisuus oli kerhon lahtelaisen hallitusjäsen Heikki Leskisen järjestämä. Hänellä on muutama
kymmenentuhatta km ajettu, hopenharmaa, vuoden 2001 GTV moottorina 3.0-litran 24-venttiilinen V6.

ACE-Cafen & Moottoripyörämuseon parkkipaikalle saapui toistakymmentä 916-sarjalaista ja puolenkymmentä muuta Alfa Romeo.Tutustuimme toistemme 916-sarjalaisiin sekä moottoripyörämuseoon, josta lounaan jälkeen lähdimme ajamaan letkassa heinolalaisen Jarmo Elorannan johtamana moninumeroisia asfaltoituja mutkateitä pitkin Vääksyn Vintage Rusty -kahvilaan.

Ajo kesti yli tunnin ja vauhtiakin saimme pitää. Pysähdyksiäkin saimme kokea kun teitä korjattiin ja liikennevaloissa näkyi punaista.Kiitokset Heikille hyvin järjestetystä tapaamisesta!
Terveisin Yrjö Hakulinen Mikkelistä
P.S. MP voitti Pietarsaaren Jaron 1-0 (Jalkapallo 1. divisioona)
Sunnuntai 7. Toukokuuta 2023, 18:40 by Hakulinen Yrjö

2023 Classic Motorshow Lahdessa tarjosi meille jälleen hienon kattauksen autoja ja muita kulkuvälineitä. Tänä vuonna näyttelyn teemana oli "Kupee on upee". CARFin osasto noudatteli näyttelyn teemaa ja näytillä oli: 916-sarjan GTV V6 moottorilla, Alfasud Sprint sekä Suomen ainoa S.Z. (Sprint Zagato).Perinteiseen tyyliin kerhomme Concorso d'Originalita -kilpailun voittajapokaali ojennettiin Classic Motorshow:ssa, joka 2022 oli Sprint Zagato. Palkintoa ojentamassa pj. Auli Paananen SZ:n omistajalle Arto Laurille.


Kalle Komosen GTV


Petteri Nyholmin Alfasud Sprint

KUVAT: Auli Paananen ja palkintokuva Tero Laitinen